Prin consultațiile de puericultură vă oferim informații necesare pentru îngrijirea copiiilor începând din momentul externării din maternitate până la vârsta de 18 luni. Astfel veți primi sfaturi despre îngrijirile zilnice necesare sugarilor (îmbrăcăminte, igienă), despre alimentația specifică vârstei sugarului și a etapelor de diversificare a alimentației, despre vaccinuri și vaccinări, vitaminizări dar și informații privind dezvoltarea fizică, motorie și a limbajului sugarilor.

Consultația de puericultură este efectuată de medic specialist pediatru astfel că efectuând aceste consultații periodic puteți preveni sau descoperi din timp anumite boli specifice copilului. Pe lângă aceste informații, în cadrul consultației de puericultură copilul va fi măsurat (greutate, înălțime, perimetrul cranian) iar valorile obținute vor fi comparate cu medianele graficelor  de creștere ale OMS pentru a aprecia dezvoltarea fizică.

Atunci când copilul este bolnav, nu se simpte bine, aveți nevoie de o consultație de pediatrie. Consultația de pediatrie începe cu un scurt istoric al apariției simptomelor, perioadă în care părinții povestesc cu medicul lăsând timp copilului să se adapteze cu mediul cabinetului. Atunci când copilul este pregătit urmează consultul medical iar apoi dacă este cazul veți fi îndrumat către investigații suplimentare sau către un alt specialist. Consultația se încheie cu eliberarea unei scrisori medicale și a recomandărilor de tratament, îngrijiri specifice, stil de viață. Dacă este nevoie veți fi programat pentru control.